2017. február 18., szombat

TechBoy: Hama uRage Exodus 2

Én amióta elkezdtem otthonosabban mozogni a számítógépes technológiáknak a világában, mindig is elakartam kezdeni egy tech dolgokkal foglalkozó részleget is a blogomon, viszont ez eddig még nem tudott összejönni. Most, hogy eltelt egy kisebb idő, bele is vágok, a legnagyobb odafigyeléssel és a tőlem telhető, legnagyobb értelemmel.

Egy régi irodai billentyűzetet használtam, aminek a legnagyobb hibája az volt, hogy irodai volt. A billentyűk kicsik voltak, a numerikus billentyűk már alig reagáltak és a kábel is pár helyen megtört. Ezért döntöttem úgy, hogy váltok. Egy új klaviatúrát szereztem be az eDigital (Nem fizetett reklámot hallottak...még) szegedi üzletében. Egy gyors kiszolgálást követően meg is kaptam az új billentyűzetem, ami nem más volt, hogy a Hama termékcsalád uRage Exodus 2 névre keresztelt billentyűzete.

Egy egész kemény kartondobozban kapjuk meg a billentyűzetet, amin látható a billentyűzet (igaz nem magyar kiosztással), egy "Anti ghosting" felirat, ami annyit takar, hogy fel tud fogni több billentyű lenyomást is egyszerre, valamint egy "Quick reaction keys" felirat is van, ami plusz billentyűket takar, amik elvileg gyorsabban reagálnak, mint a többi, de ez nekem nem tűnt fel. Láthatjuk azt is, hogy Windows 8 és 10 kompatibilis, Valamint egy magyar kiosztás matrica is van a dobozon. A doboz hátoldalán már jelmagyarázattal látja el a billentyűzetet a doboz. Újra leírja a gyors reakcióidejű billentyűket, valamint a csuklótámasztónak is szót ad, ami szerintem egy minimálisan is "gamer" billentyűzetnél, alap dolog, plusz az elengedhetetlen led világítás a billentyűzet alján és a fenti logóban látható. Leírja a doboz, hogy mit is rejt, az írás szerint magát a billentyűzetet, 8 kék csere billentyűt, egy eltávolítót és magát a használati utasítást. Valamint feltünteti azt is, hogy FPS, RTS, RPG és MMO játékokhoz megfelelő.

A billentyűzeten először az tűnt fel a legjobban, hogy nem kicsi. A mérete eléggé tekintélyes, három beállítása van arra, hogy milyen magasan, valamint mekkora dőlésszöget zárjon be. Az eredeti, magasítatlan, egy kissé magasabb és egy harmadik egészen magas. A harmadik méretet és nagyon nagynak tartom és kényelmetlen a csuklómnak, de biztos van akinek ez az optimális. A billentyűzet hangja igazából, ha gyorsan gépelsz vele, nem halk, de nem is olyan túlzottan hangos. A klaviatúra eléggé tekintélyes súllyal rendelkezik. Több súlyozás is van benne, ami miatt eléggé súlyosnak tűnhet. Viszont ha elromlik, akkor jó lesz súlyzónak is. Az alján csúszásgátló gumitalp van, aminek hála nem csúszik szinte semerre, viszont ha mozdítanod kell, célszerű felemelned. A kábel a megszokott gumiborítással bír, nem pedig a fonott szálassal.Azonban egy kisebb hátulütője van ennek a terméknek. Megszokott ugyebár a LED világítás, már lassan mindenben amire ráírják, hogy "gamer", viszont ezen csak két helyen van. A billentyűzet alján egy kis részen, illetve a uRage logó van átvilágítva. Ezzel az én esetemben ugyan nincs gond, mert megtanultam azt, hogyan tudok anélkül gépelni, hogy ránézzek magára a billentyűzetre, de aki még nem töltött el sok időd ennek a kitapasztalására, az bizony ráfázhat, ha rájön a késő esti anyázás egy-egy játékban.

Ezt viszont leszámítva én remekül megelégedtem ezzel a kis csodával. Az árértékarányt figyelembe véve tökéletes, még ha a kábel nem szövettel van bevonva, hanem gumival. Már persze vannak piacon ennél sokkal fejlettebb és biztosan jobb uRage termékek is, azonban ha valaki ez a termékcsalád mellett dönt, én azt mondom jól fog járni vele. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése