2014. március 14., péntek

Minecraft Szerverélet 1. rész - Szeficraft

Nos, az utóbbi egy, másfél évben nagyon hozzá se nyúltam a Minecraft-hoz. Se egyjátékos mód, se többjátékos mód, se semmi. Aztán valamiért az év elején rám tört az érzés, hogy: Csak játszani kellene vele. Unalmasnak találtam az egyjátékos életet, még a Hexxit se dobta fel a játékélményt. Ezért nem is olyan rég Szefi bejelentette, hogy lesz Minecraft szervere. Gondoltam megnézem. Erről olvashattok ebben a cikkben. Jó szórakozást!

Megjegyezném, nem az elfogultság miatt mentem fel a szerverre. Csupán a kipróbálás kedvéért és megtetszett a szerver. Rengeteg jó dolog van benne, de a legjobb és a legkiemelkedőbb az a társaság. Senki nem bunkózik senkivel, mindenki rendes a másikkal, kevés a káromkodás, hatalmas terület.

Mikor megérkezel a szerverre alapvetően regisztrálnod kell. A kezdőhelyen négy helység fogad. Név szerint: Pisti Erdeje, Réka Vegyesboltja, Papa Zálogháza és Donhuén Szabályzata. 

Az első állomás a szabályzat rész, amit mindenkinek tudnia kell. A szerver fel is hívja a figyelmet rá, hogy a "Szabályok el nem olvasása nem jogosít fel azok be nem tartása.". A telkedet egy parancs segítségével éred el, ahova szabadon építkezel anélkül, hogy azt rombolnák. A szerver erdő részében találhatsz állatokat, fákat, érceket, egyéb anyagokat. A boltban értelemszerűen vehetsz, a zálogházban pedig eladhatsz különböző dolgokat. 
Hangulatkép a kezdőhelyről, Szefi fényképén
különböző Warp-okat is meglehet találni a szerveren. Pár közülük név szerint: Mobaréna, Állatfarm, Nether kapu. Ezek segítségével könnyebben juthatsz élelemhez, szörnyek által dobott dolgokhoz, Netherben található ércekhez.

Amikor ez a cikk íródik egy rang érhető el, a "Réka" rang. Ezzel járnak plusz juttatások, mint például a hátas állat, ismertebb nevén a Pet. Megszerzéséhez kell a rang és egy lasszóval kell megölni azt a mobot amelyet birtokolni akarod, és ezeknek tudsz képességet adni, éhségük is csökken, valakit fejlődnek a játékossal együtt.

A szerver adminjai igazán segítőkészek, válaszolnak minden kérdésre és ott segítenek a kalandoroknak ahol csak tudnak.

Amennyiben tetszett a bemutató látogass el a szerverre, éld ki a játékvágyadat és jó szórakozást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése