2014. március 20., csütörtök

Interjú Katamorival

Katamori az egyik videós YouTube-on akit már nagyon rég óta követek YouTube-on, benne volt az első háromban. Meginterjúvoltam, és remélem tetszeni fognak a válaszok. Olvassátok és osszátok.

A Katamori Entertainment logója 

1. Miért vágtál bele a videózásba?

1. Amikor először rendszeres és aktív YT-használó lettem, láttam, hogy mindenféle ember rak fel mindenféle videókat azokban a körökben, ahol én is jelen vagyok (lásd 3.válasz), jó mókának tartottam, ha én is beszállok.

2. Melyik az a játék amit legjobban szeretsz és melyik az amit messze elkerülsz?

2. Kedvenc játékom a Deus Ex nevű 2000-es FPS-RPG, amiről válltig állítom, hogy a valha készült legjobb, legtökéletesebb játék. Igazán utált játékom nincsen, a történelem legrosszabb játékának a Big Rigs: Over the road racinget tartom.

3. Volt aki inspirált a videók gyártásában?

3. Közvetett módon FreddyD, valamit egy picit SenshiInoue, akinek az egyik videóját (ami a FreddyD féle nyereményjátékra készült) még csatlakozásom előtt pár hónappal láttam. Közvetlenül viszont egy Reactor nevű videós inspirált - csatornája UgyvanPlancsiznakEgy néven fut a mai napig.

4. Ha tehetnéd milyen játékot készítenél?

4. Igazából részben megtehetem, és igyekszem is független fejlesztőként helyt állni. Ötleteknek sajnos elég híján vagyok, de általános vezérfonalaim vannak azért: az eredeti játékmenet és/vagy az atmoszféra, a hangulat, a beleélés, a hitelesség az, amit elsődlegesnek tartok. Stílusban a cyberpunk a legkiemelkedőbb kedvencem. Amit tényleg szívesen készítenék, de nem tudom még megtenni, az egy saját készítésű belső nézetes játék.

5. Lehet tudni milyen játékokról lesznek videók a továbbiakban?

5. Konkrét terveim nincsenek, csak általános lehetőségek: szeretnék egy nap vlogolni, Half-Life 2 modokat rendszeresebb időközönként végigjátszani (ilyenre úgysincs nagyon példa még Magyarországon), valamint úgy en block bármilyen érdekesebb játékhoz (pl. Super Meat Boy) készült modok is sorra kerülhetnének. Amit még biztosan szeretnék sorozat formájában játszani, az az év során megjelenő Binding of Isaac: Rebirth, a Mew-genics, a Quadrilateral Cowboy is szóba jöhet, vagy pl. a magyar fejlesztésű Gemcraft: Chasing Shadows. Ezek mint idén megjelenő indie játékok, de még lenne sok alany, amit hajlandó lennék bevállalni.

6. Melyek voltak a legelső játékaid amikkel játszottál? 

6. Életem első játékai egy négyes csoport volt, konkrétan a 9 évesen beüzemelt első számítógépemen más játék nem volt rajtuk kívül. Ezek a játékok a Doom, a T.I.M., a Volfied és az X-Wing. Volt továbbá egy kínai kalóz Famicom konzolom is még jóval ezelőtt, rengeteg kínai kalózjátékkal hozzá.

7. Melyik játék volt számodra a legnehezebb?

7. A Super Meat Boy alaposan megizzasztott, de a már említett konzolomhoz lévő játékokkal jobban meggyűlt a bajom, különösen a hihetetlenül hosszú Adventure Islanddel, és a Recca nevű space shooterrel, ami miatt a konzol maga sajnálatos károkat is szenvedett...

8. Tagja lennél egy zenekarnak? Esetleg alapítanál egyet?

8. Közelebbi barátaimnak van egy együttese, de abban komoly szerepet nem töltök be, csak kísérem őket a próbára, meg kiteszem videóikat néha itt-ott. Zenélni nem tudok, de ha tudnék se biztos, hogy egy banda jó ötlet lenne: nagy a megfelelési kényszer a tagokkal és a közönséggel szemben is. Biztosan nem bírnám.

9. Sportolsz vagy sportoltál-e valamit? 

9. Nem sportolok, régen se voltam oda érte, kifejezetten utáltam is. Lusta ember vagyok, na. 

10. Mit ajánlasz a feltörekvő videósoknak?

10. Valahol az vagyok én is, hiszen csak egy kiugrásom volt, ami idővel aztán el is halt, de minden videósnak szerintem önmagát kellene adnia és élvezetért kellene videózni. Elvégre ha nem így teszünk, mi értelme az egésznek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése