2014. január 31., péntek

A Motoroshang műsorkínálata 1. rész - Cheat

Ezzel a három részes cikkel szeretném bemutatni a Motoroshang rádiót, és ennek három műsorát: a HCW Szorító, Trash Talk és A Cheat. Az első részben a Cheat kerül bemutatásra. Remélem tetszeni fog.

Ám először, mi is az a Motoroshang? Ez nem más, mint egy internetes rádió, a magyar rockzenék otthona. Változatos műsorokkal, rengeteg rock zenével és hatalmas lelkesedéssel. Első ízben a Szorító miatt hallgattam, de mára kiterjesztettem az érdeklődési körömet is.

Motoroshang weboldala: motoroshang.hu

Mi is az "A Cheat"? Egy igazán impozáns és remek műsor. Csöre Péter és Sörna a két műsorvezető, akik péntekenként este nyolc és este tíz között vannak adásban. Alapvetően a rock és a metál zene a téma, de van, hogy más is témába kerül, pl.: számítógépes játékok. Eddig csak két adást hallgattam meg, de már az első meghallgatott adás után megtetszett a műsor, mert van egy megragadó atmoszférája. Bevallom, én is rengeteg együttest szerettem meg, azok közül akik közül lejátszottak egy-egy zenét. Többek között ilyen a Van Canto, ami egy német akapella-metál zenekar, vagy éppen a Dream Theater nevű progresszív metál zenekar.

Sörna és Peti


Facebook oldal: Cheat péntek este a Motoroshangon 

Minden embernek ajánlott a műsor, mert szerintem teljes nyugodalommal mondhatom, hogy még a legnagyobb rockerek is találnak benne valami újat.

Többek között megkértem Petit és Sörnát, hogy írjon a műsorról, olvassátok el ezt is, mert én is rengeteget tudtam meg belőle. A következő részben a Trash Talk kerül terítékre, amiről szintén lesz mit írni.

A Cheat bemutató:
" Hol is kezdhetnénk? Még 2010 ben amikor a rádió indult, az akkori nevekkel volt egy műsor, először még heti 2 alkalommal, hétfőnként és péntekenként, de ahogy telt az idő az akkori gárdából különböző magánéleti, és munkahelyi dolgok miatt, csak Peti maradt itt.
 Majd annak idején 2012 elején már létezett egy hasonló műsor a rádióban, amit akkoriban még Peti csinált egyedül, ha jól emlékszünk. Ekkortájt kezdett bejárogatni a rádióba Sörna, péntekenként Petihez.  Úgy voltunk a dologgal, hogy ha már itt vagyunk kettesben akkor miért ne kapcsolódhatna be ő is az adásba. Ezzel lefektettük a műsor alapköveit, ekkor még Kéthetente, Péntek Este címen futva. Gondolom ebből sejthető hogy akkortájt kicsit döcögősen alakultak a dolgok, ugyanis Peti akkori munkahelye sajnos csak ennyit engedett.
Később ez szerencsére megoldódott, és ekkor jött az ötlet, hogy ha már úgy is él az üzenőfal, és vannak már elég régi törzshallgatóink, akkor teljesítsük mindennemű kéréseiket dalok terén, hiszen a rádió 100% magyar zenét játszik, így necces volt addig ha külföldi dalokat kértek. Így lettünk Cheat, ami ugye csalást jelent, tehát egy kicsit csalunk, a rádió koncepciójához képest.
De a névváltással a műsör koncepciója is megváltozott. Az aktuális híreket a nagyvilágból felváltották az aktuális hírek a zenei nagyvilágból, valamint időnként egy egy nagyobb témát jártunk körül a saját kis két óránkban.
2013 Februárjában Sörnán keresztül sikerült partneri viszonyt kialakítanunk a Metal Hammerrel, így rengeteg ismert, és kevésbé ismert ámde nagyon tehetséges zenekart
láttunk vendégül a stúdiónkban, többek között nálunk járt a Wisdom, az Ossianból Wéber Attus, a Demonlord, a Twister, a Magma Rise, Miserium, Up The Irons, Noarock és még sokan mások.
Ezzel a nagy fordulóponttal lett teljes a Cheat koncepciója.
Természetesen a jövőben is igyekszünk minél több vendéget elhozni a rádióba, illetve amikor nincsenek vendégek, megpróbáljuk összeollózni a webről a zenei világ, illetve a nagyvilág híreit, érdekességeit. "

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése