2013. május 6., hétfő

Anime ajánló - Sword Art Online

Belegondoltál már abba, hogy milyen lenne, ha egy MMORPG-ben élhetnél? Gondolom igen. Ezt dolgozza fel a Sword Art Online is, melyet eredetileg Light Novella ként adtak ki, de megérkezett anime és manga formájában is. 

SPOILER VESZÉLY!!!

Lássuk magát a történetet:
Kirito
Asuna
Kayaba admin karaktere
2022-ben piacra dobták a Sword Art Online-t, melyet a NervGear-t ami egy virtuális valóságot kiterjesztő sisak. Ezzel tudnak a játékosok belépni a játékba és kilépni. Na igen, kilépni, erre még visszatérünk. Szóval miután kiadták mindet elkapkodták (Mint az iPhone 5-öt), melyből a főszereplő gamer-ünk se marad ki, kinek a neve Kirito. Miután elkapkodták mindent kezdetét vette a játék, azonban kilépni nem lehetett egy idő után a játékból. Megjelent a játékot kitaláló személy (Akihiko Kayaba professzor) admin karaktere és elmondta, hogy ez nem egy hiba, hanem egy túlélő játék amiből csak egy módon lehet élve kijutni: Ha végigjátszod. Nem tűnik könnyűnek mi? Hát nem is az. Minél előrébb haladunk a történetben annál többen esnek el vagy lesznek öngyilkosok. Kirito több emberen is segít és ezzel mindenféle kalandba keveredik. Kirito megtalálja a szerelmét is akit Asuna-nak hívnak. Asuna-t megölik a történetben és ez által a való életben is meghal, de Kayaba volt olyan jó fej ezért amikor Kirito kijátszotta a játékot (Pont az után, hogy Asuna-t megölték) mindenkit aki eddig eljutott kiengedte, azonban volt 300 játékos akik kómába estek. Köztük volt Asuna is akit az apja egyik munkatársa tartott életben egy másik játékban ahol már tündérekkel kellett harcolni, de ott meghalhatott az ember annyiszor akárhányszor akart. Ebben a játékban megismerkedik az unokahúgával aki szerelmes lesz Kirito karakterébe. Hogy mik vannak az Istenit. Kirito-nak egyetlen célja, hogy megmentse Asuna-t a fogságból. Egy nehéz küldetésen kellett átverekedni-e magát ahol a végén a szövetségesei segítenek neki. Miután eljutott Asuna-hoz a fogva tartójával kellett megküzdenie, de nem volt neki könnyű. Kirito-nak Kayaba lelke segített aki admin jogot adott neki és így letudta győzni a gonoszt. Amikor Kirito elindul a kórházba Asuna-ért akkor a parkolóban megtámadja a fickó akit megölt a játékban. Ezután mindenki boldog, örül a másiknak és egy kocsmában bulit is szerveznek. 

Összegzés:
Nekem nagyon tetszett a mű, de kár hogy csak 25 rész készült belőle. Ha beszerzem a Novellát és a mangát akkor annak csak örülni fogok. Mindenkinek ajánlom, mert egyaránt komoly és néhol vicces az anime. 

(Megjegyzés: Heti egy anime ajánló várható).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése