2017. június 3., szombat

Szintlépés a kocsmák világában

Szegedről nagyon sok dolog elmondható, de egy főleg. Rengeteg a szórakozóhely, de főleg a kocsma. Ez betudható annak is, hogy egyetemi város, de számos más oka is lehet, viszont ez nem egy rossz dolog, ugyanis ahány kocsma, annyi korosztály. Legalábbis azt vettem észre, hogy több hely van, ahol leginkább csak az idősebb korosztály képviselteti magát, máshol pedig a 20 év körüliek.

Európában nagyon sok hely van, országok szerte ahova a Gamerek vagy érdeklődők beülhetnek és elüthetik az idejüket, itthon Magyarországon azonban - ha jól informált vagyok, amennyiben nem ez később átírásra fog kerülni - először csak Budapesten látogathattunk el egy ilyen helyre. Ez volt a Barcraft, majd a Barcraft II és a Meltdown is megnyitotta a fővárosban a létesítményét, viszont a szegedi és Szeged környéki Gamereknek is örülhettek, ugyanis 2017. 05. 11. napján megnyitotta kapuit a LvL Up Esport Bar.

A megnyitás előtt több cimborámmal megtudtuk, hogy lesz egy ilyen hely és, hogy is mondjam, úgy felültünk a Hype vonatra, hogy csak pislogtunk. Vártuk a hely megnyitását még a legelső nyereményjátékon is részt vettünk, majd a megnyitást követő első napon be is néztünk. Legelőször kívülről láttuk a helyet, legalábbis az előzetes képeken kívül és már az nagyon hangulatos volt. Ha szembe állsz a hellyel, akkor a bal kezed felől a kék, még a jobb kezed felől pedig a piros oldal van, tele olyan videojáték karakterekkel, akik vagy kék, vagy piros színűek.

Személyes kedvencem
Ahogy belép az ember a helyre, szerintem, ami először megüti az ember szemét az a három hatalmas TV, amin rendszerint valamilyen Stream megy, Overwatch, League of Legends, Counter-Strike:Global Offensive és még sok más, főleg versenyekről, de akadnak egyéni Streamerek is, akik kikerülnek a képernyőkre. Többek között két oszlop van kidekorálva Hatalom Kártyáinak nevezett lapokkal. A falra - fent is és lent is - több játékkarakter vagy játékokban használt eszközök fel vannak festve. Emellett a bárpult az a pontja a bárnak, ahol a varázslat történik. Az italkínálatot nagyon szívesen felsorolnám, de ha mindent leírnék, minimum a billentyűzetem gyulladna ki, viszont a legfrissítőbb limonádé és legütősebb alkohol között, szinte minden van. Nekem igazából két kedvencem van eddig, az egyik nyilvánvalóan Morgan Kapitány finomsága, a másik pedig a LvL Up sör. Erről a rejtélyes és titokzatos sörről nem rántanék le semmilyen leplet, mindenki kóstolja meg. Mint tisztességes bár, koktélokat is kaphatunk. 11 különböző LvL Up specifikus koktél, illetve négy közismert hosszú italt is vehetünk, ahogy azt a mellékelt ábra mutatja. Az ominózus csapat mez
Ugyan ezen a részen több társasjátékot is kipróbálhat az ember barátaival nagyon baráti áron. A társasjátékok listája jelenleg 31 darabból áll, ami feltehetőleg folyamatosan bővítésre alá fog esni. Mindegyik játékhoz nagylelkűen kaptunk egy leírást, amit a hivatalos Facebook oldalon olvashatunk el. Személy szerint én még nem próbáltam ki egyiket se, leginkább azért, mert egyikhez sem tudnék érdemileg hozzányúlni. Az olvasni vágyókat sem hagyták ki a buliból, mert akár egy korsó sör vagy kávé mellé még egy könyvet is el tudsz olvasni, vagy legalább bele tudsz olvasni. Az itt található választék 70 darab és azok, akik szeretnek eredeti nyelven olvasni könyveket is, azok angolul is olvashatják, vagy ha külföldiként valaki bejön, akkor angolul vagy németül is tud olvasni. Azt sem szabad kihagyni, hogy már vannak Gamer és eSport relikviák, az egyik ilyen a Unicorns of Love nevű League of Legends európai eSport csapat hivatalos meze, amit minden tagja dedikált.

De nem eSport bár egy eSport bár, megfelelő konzolok és számítógépek nélkül. Ezért látogassunk el a Gamer Dungeonbe!


Playstation:

Két darab konzol használására van lehetőség, melyeken több címet is tudunk játszani. Tekintettel arra, hogy ez egy közösségi bár, elsősorban olyan játékok vannak beszerezve, amelyek több játékosra vannak tervezve. Ilyen tehát a Mortal Kombat XL, Rocker League, Fifa 17, Injustice, stb. azonban igyekeznek több játékot is beszerezni ezeken kívül.


Játéklista:
For Honor
Dark Souls II
Fifa 17
Rocker Leauge
Injustice
Mortal Kombat XL
Star Wars: Battlefront
Battlefield 1
Assassin's Creed: Unity
Middle-earth: Shadow of Mordor 
Call of Duty: Infinite Warfare


Xbox:

Sajnos ezt a konzolt nem volt még lehetőségem kipróbálni, de mindenen azon leszek, hogy ezen is nyomhassak legalább egy vagy két kör Mortal Kombat meccset, mert biztosan iszonyatosan hangulatos lehet.

Játéklista:
For Honor
Star Wars: Battlefront
Gears of War 4
Rayman Legends
Dark Souls II
Fifa 17
Mortal Kombat XL
Mortal Kombat X
Call of Duty: Infinite Warfare
Battlefield 1

A két konzolnál pedig kényelmes kanapékon foglalhatunk helyet, amelyekből aztán valóban igazi élmény a játék!

PC-k:

A számítógépeket kétszer próbáltam ki, egyszer a League of Legends-el, máskor pedig a Heartstone-nal. A játékélmény nagyon kiemelkedő, ugyanis az itthoni PC-m nem egy PC Master Race, de legalább az alap játékok, amikkel játszok, elfutnak rajta (Overwatch-ról meg álmodok). De vajon mik a specifikációk? Nos, azt a mellékelt ábra mutatja (Kivételt képez a tápegység, mert azt kicserélték az összesben). A billentyűzet egy Razer Cynosa Pro, hozzákapcsolódó Deathadder 2000-res egérrel (Fun Fact: Az én kezem alapjáraton kicsi, ezért nekem az egér egy kicsit nagy, de a Claw fogás szerencsére mindent megold). A monitor pedig nemes egyszerűséggel - elnézést, nincs rá jobb szó - odabasz. A monitor egy 34" SE790 Curved WQHD Monitor w/ Ultra-wide Screen. 34"... nekem konkrétan kipattant a szemem a helyéről, kisebb túlzással élve. Nemes egyszerűséggel azért, mert egy LG LED 19EN33 monitorom van, ami kb. feleakkora, mint ami a bárban van. Szóval a felhasználói élmény PC szinten is remek. Viszont ha olyan magas vagy, mint én akkor vigyél magaddal egy kisebb magasítót, mert alig fogod felérni az asztalt.Hogy versenyek tekintetében mennyire nagy a felhozatal? Ahhoz képest, hogy csak nemrég nyílt meg a hely, folyamatosan érkeznek a versenyek. Akár konzolon, gépen vagy kártyajáték formájában, de már volt pár. Volt itt már Hatalom Kártyái Kártyajáték, Yu-Gi-Oh, Overwatch és Fifa 17 bajnokság is. Előzetesen úgy volt, hogy jelentkezek a Fifa bajnokságra, de sajnos ez meghiúsulni látszik. 


A személyzet pedig rendkívül jó fej. Segítőkész mindenki és remekül el lehet velük beszélgetni, nagyon sok dologról. Ahogy keverik az italokat fenséges, nem véletlen, hogy a törzshelyemmé vált ennyi idő alatt. 

Összességében annyit tudok elmondani, hogy remek hely lett belőle, az előzetes Hype pedig nem volt véletlen és ok nélküli. Bárki, aki teheti, látogasson el, töltsön el egy-két órát, vagy még többet, garantálom, hogy nem fogja megbánni. Akikkel eddig beszélgettem, hogy milyennek gondolja a helyet, rosszat alig, vagy egyáltalán nem mondtak. Ezen felül, aki a kutyáját is be akarja vinni a helyre, nyugodtan megteheti, hiszen kutyabarát a hely, ezért pórázon nyugodtan beviheti az ember a kedvencét. Kutyások előnyben! Az pedig fontos, hogyha játszani szeretnétek akár konzolon, gépen vagy társason, célszerű előtte lefoglalni, ugyanis rendszerint telt ház van odalent. Ha pedig napra készek akartok lenni az információkról, látogassatok el a Facebook oldalukra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése