2015. január 1., csütörtök

AniMegmondom #1 - Kami Nomi Zo Shiru Sekai

Elöljáróban:

A Kami Nomi Zo Shiru Sekai mangájának a legelső oneshotja még 2007-ben került ki, ám akkor még "Koishite!? Kami-sama!!" címmel, ami nagyjából annyit tesz, hogy "Szerelmes?! Kami-sama!!" (Kami-Sama-t nem fordítanám le, mert teljesen felesleges lenne, hiszen ahány vallás, annyi isten.) Ezután 2008-ban megjelent a hivatalos kiadás, immáron "The World God Only Knows", ami azt jelenti szabad fordításban, hogy "Csak a világ istene tudja". Ezt követően rá két évre megkaptuk az anime  változatot is. 
Elci & Keima

Történet:

A történetünk egy középiskolás fiatalember körül forog, aki egy igazi nőcsábász, minden nőnek elcsavarja a fejét, és a lányok többségét leveszi a lábáról...legalábbis a randiszimulátorok világában. Katsuragi Keima a külső szemlélőnek egy meglehetősen furcsa dolognak szenteli az életét, konkrétan különféle randiszimulátorokat játszik ki és szerzi meg az adott játék, adott főhősnőjét/főhősnőit. Azonban egy nap kihívást kap, melyben annyi áll nagyjából, hogy "Hódíts meg egy lányt, ha képes vagy rá." Keima kisvártatva el is fogadja a kihívást és bele is kerül a bonyodalomba. Nem sokkal később megjelenik egy démon lány, aki megmondom őszintén, minden csak nem démoni. Sem a kinézete, sem pedig a személyisége. Teljes nevén Elsea de Lute Ima, szerencsére csak Elci-nek emlegetik leginkább. Elci elmondja neki, hogy pokolból megszökött pár lélek, akik magányos lányok szívébe költöztek bele és a kiűzés egyetlen formája az, hogyha az adott lányt megcsókolja. Így a lélek kiszáll és Elci eltudja fogni. Igen, de ez korántsem ilyen egyszerű. Mivel Keima egyáltalán nem közkedvelt az osztályában (konkrétan "Otamegane" a gúnyneve, ami szabad fordításban nagyjából annyit tesz ki, hogy "Egy szemüveges pancser. Továbbá, ez egy szóösszevonás, az Otaku és a Megane ötvözete, mint az tudtam meg nem is olyan rég.) ezért először vissza akarja utasítani, de Elci elszomorítja. Mivel ha ezt nem teszi meg, akkor a nyaka köré került "nyakörv" konkrétan lerobbantja Keima és Elci fejét is. De mi lenne egy épeszű ember első gondolata ilyenkor? Biztosan leakarná először szedni valahogyan, vagy automatikusan belemegy az egyoldalú ajánlatba...nem Keima egyből elkezdi azokat a játékait összeírni, amiket még ki akar játszani halála előtt. Ezután persze nagy nehezen belemegy abba, hogy ő legyen a "szerelem doktor". De Keima-t nem fogják kinézni azért, mert váltogatja a lányokat? Egyáltalán nem, mert elfelejtik amint megtörtént a csók. Kivéve Keima és Elci.

Szereplők:

Katsuragi Keima: Mint már említettem ő az osztálya által csak "Otamegane" néven emlegetett főszereplőpár egyik tagja. A személyisége teljesen átlagos, viszont a lányokhoz remekül ért, ameddig azok csak két dimenziósak, azonban szépen-lassan ezt a tapasztalatát átülteti a valódi lányok felé is. 

Elsea de Lute Ima/Elci: Talán a történet "legmoebb" karaktere. Néha szeleburdi, néha hóbortos és ritkán még komoly is. Egy teljesen szerethető karakter, aki a főszereplőpárosunk második tagja. 

Takahara Ayumi: Egy vidámsággal teli, atletikus középiskolás lány, aki talán a legközelebb áll Keima-hoz. Ő az egyes számú lány, akit meg kell mentenie Keima-nak a gonosz szellemtől. 

Aoyama Mio: A történetünk talán a legbeképzeltebb karaktere, akibe szintén beleköltözött egy gonosz szellem. Gazdagnak és mindenkinél feleltebb álló személynek állítja be magát, a helyzet azonban az, hogy sajnálatos módon szegény. 

Nakagawa Kanon: Idol. Gyakorlatilag ezzel az egy szóval le lehetne őt zárni, viszont talán az ő története a legkacifántosabb, hiszen azon van, hogy Keima-tól elismerést kapjon, mert ha nem kapja meg a kellő figyelmet és elismerést, akkor eltűnik, a szó szoros értelmében. Keima viszont mivel kötelessége megmenteni, őt is megmenti. 

Shiomiya Shiori: Az első évad, legnehezebb alakja. Nem, nem súlyára gondoltam. Egy rendkívül félénk és makacs lány, aki minden szabadidejét az iskolai könyvtárban tölti és Keima-nak csak nagy nehézségek árán sikerült őt megmentenie. 

Haqua du Lot Herminium: Szintén lélekvadász, mint Elci. Kissé arrogáns és ő már inkább démonibban néz ki. Legalábbis ha azt nézzük, hogy neki nem egy seprűje van, hanem egy hatalmas kasza. Később pedig beleszeret Keima-ba.

Az első évad lányai.
Felső sor: Ayumi & Mio
Alsó sor: Kanon  & Shiori
Haqua, Keima és az említett kasza

Második Évad:

Miben különbözik a második évad az elsőnél? A történet, teljesen ugyan az, mint volt. Keima és Elci a gonosz szellemekre vadászik, Haqua társaságában. Akkor mégis miben különbözik? Abban, hogy más lányokat kell megmenti. Most nem négy lányt, hanem hármat kell megmentenie. Ha játékos szemmel nézzük, mondhatjuk egy "normál" fokozatnak.

Kusunoki Kasuga: Egy harcművészetben jártas és remekül űző lány, aki Keima felett jár. Keima csatlakozik hozzá, hogy kihúzza belőle a szellemet és a slusszpoén az, hogy kívülről egy megközelíthetetlen erődnek mutatja magát, de belül olyan, mint egy kastély. Akkor most magyarul is: Kívülről erősnek mutatja magát, de belül lágy.
Kasuga

Chihiro Kosaka: Egy összezavarodott lány, aki azt hiszi, hogy szerelmes, de nem. Ezért mindig másba szerelmes és másnak ad szerelmes levelet, de általában visszautasítják. Keima felkarolja és segít neki, így a szellem tovaszáll.
Kosaka

Jun Nagase: Egy leendő tanár, aki Keima-ék osztályában tanít. Mivel látja, hogy Keima rossz útra tért, legalábbis szerinte, ezért vissza akarja vezetni a helyes ösvényre, a saját múltja miatt. Ja és ő benne is gonosz szellem, mert miért ne?
Nagase

Grafika és Zene:

A grafika nagyon kellemes és erős színeket is használnak ami nekem személy szerint nagyon bejön. A Opening zenéje, mind a két évadnál nagyon el lett találva és rendkívül jól vannak megcsinálva, sőt nem egyszer veszem elő őket, hogy meghallgassam őket, mert mi tagadás, nagyon megfogtak. Az Endingekről szem tudok egy rossz sőt sem szólni. Könnyed lezárása a részeknek, mind a két évadnál.

Elci és Haqua

Végszó:

Az anime nálam nagyon betalált. Rendkívül magával tudott ragadni a történet és annak vezetése, valamint az a laza humor amit magával hordoz. Akit érdekelnek a humoros, szerelmes történetek azoknak nagyon tudom ajánlani. Kétszer tizenkét rész (+OVA-k, amiket nem vettem bele) egyáltalán nem a világ és egyszer mindenféleképpen megéri megnézni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése