2014. október 11., szombat

Megtört az átok, avagy Dárdai Pál, köszönjük.

Mint azt tudják sokan, már folyik a 2016-os Labdarúgó Európa bajnokság selejtezője és elérkezett a Magyar válogatott egyik legnagyobb nemezise elleni mérkőzés, a Román válogatott ellen. De egy kis visszatekintés. Sajnos 1974 óta nem sikerült gólt lőnünk idegenben a románok ellen. Itthon 2013-ban az utolsó utáni pillanatban. Ez szerintem - és valószínűleg sokak szerint. - hatalmas szégyen lett. Eltelt egy év, majd történtek dolgok a válogatott háza táján. Egervárit váltotta Pintér, Pintért pedig Dárdai Pál. Dárdai Pál hatvanegyszer járta meg a pályát, Magyarország színeiben. Visszavonulása előtt 15 évig rúgta a bőrt a Hertha BSC csapatnál. Később az U-15-ös csapatnak lett az edzője. Pintér Attila meresztése után, Dárdai Pált helyezték a Magyar Szövetségi Kapitányi posztra, viszont Dárdai csak három meccsig vállalta el (legalábbis ahogyan én tudom.). Hogy ki lesz utána, az számomra csak rejtély.

Elérkezett 2014.10.11.-e. A Magyar szurkolók megérkeztek a szurkolói vonattal, és este hat órakor elkezdődött a mérkőzés. Úgy tűnt, hogy Szalai Ádám megszerezte a vezetést, de befújták lesnek. A félidő előtt pedig a románok betaláltak a kapuba. A második félidőben a románoknak is befújtak egy lesgólt, így egyenlítődött a számla. A '82. percben szabadrúgáshoz jutott a magyar válogatott. Dzsudzsák Balázs vállalta el a rúgást és - igaz, a román kapus is közre játszott - bevarrta a kapuba. Ezzel tört meg az több év tizeden tartó átok. 

Dárdai Pál és a Magyar szurkolótábor

Teljesen jogosan kimondom a következőket. Dárdai Pál és Magyar válogatott. Ezt a döntetlent köszönjünk! Megtettetek mindent és még ha nem is győztünk, nem kell elkeseredni. Tökéletesen megváltozott a válogatott játéka. Jól tett Dárdai Pál a csapatnak. A következő meccseket is nyerjétek meg és jussunk ki a 2016-os EB-re, majd mutassuk meg a világnak, hogy "Igenis, van Magyarországon értékelhető labdarúgás és a jövő már itt áll a küszöbön.". Ne álljunk meg soha, a határ a csillagos ég. Románokat itthon is verjük meg, majd az összes többi csapatot is győzzük le. Csak a legjobbakat a csapatnak és Dárdai Pálnak is. Végszónak még azt, amint nem győzünk hangsúlyozni, hogy Köszönjük és a kint lévő szurkolóknak hatalmas tisztelet, mert ez a meccs rajtuk is múlott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése