2014. május 27., kedd

Interjú Nagy Mártonnal

Nagy Mártonnak (ismertebb nevén FanMadeMaker) tettem fel kérdéseket az OVS Fesztivállal kapcsolatban. Aki csak teheti látogasson el Június 21.-én az eseményre, és ne felejtse osztani és olvasni az interjút. 1. Miről is szól maga az OVS fesztivál?

1. A fesztiválnak lényegében az a célja, hogy összehozza a videósokat és a nézőiket úgy, hogy közben egy egész napos programsorozatot élvezhetnek egy fesztivál keretén belül zenei előadókkal és fellépésekkel együtt. Célunk még az is, hogy egy közösséget alkossunk, akik valamilyen szinten összetartanak, mivel az érdeklődési körük is ugyanaz valamilyen szinten, ha csak annyiban közös az érdeklődés, hogy ugyanazt a videóst nézik, már az is elég. Összességében a cél, hogy nagyobb teret kapjanak a videósok, közösséget alkossunk, szórakoztató programokkal  szórakoztassunk mindenkit, a nézők és a videósok közelebb kerüljenek egymáshoz és természetesen az is cél, hogy mindenki jól érezze magát. A fesztivál meg, ahogy a nevéből is kiderül a videósokról szól. 

2. Miért döntöttél úgy, hogy megszervezed?

2. A fesztivált nem egyedül szervezem. Elég sokan benne vagyunk. Én csak egy kis részét képezem a csapatnak, de megpróbálok minél jobban helytállni és segíteni a szervezésben és amit rámbíznak azt a lehető legjobban próbálom megcsinálni. Arra törekszünk mindannyian, hogy egy amatőr szervezőgárdához képest a lehető legjobb fesztivált tudjuk megszervezni. Azért döntöttünk úgy, hogy belevágunk, mert adódott egy lehetőség. Egy cég segíteni akart megszervezni és gondoltam, ha már valaki jó ötletnek találja, akkor miért kéne az ötletnél megmaradni? Miért ne lehetne átlépni a megvalósításra? Ezután elkezdtük szervezni és nagyon élvezem. 
Remélem megérte a sok befektetett energia, idő és pénz és jó lesz a fesztivál. :)

3. A videósokat miszerint választottad ki? 

3. Mivel ez egy videós fesztivál, így akiknek több feliratkozójuk van és szeretik őket az emberek, azokat
autómatikusan meghívtuk. Aztán a videósok is hívtak meg videósokat és így terjedni kezdett a fesztivál. Ingyen jegyet annak adunk akinek van 5.000 feliratkozónál több követője, vagy csinál nekünk logót. Szelektálni max. annyiban szelektáltunk, hogy tényleg olyan videósokat hívjunk meg, akik rendszeresen videóznak, töltenek fel anyagot, aktívak. Fontos volt, hogy magyaroknak csináljanak videókat. Eleinte nehéz volt beszervezni az embereket, mivel a korom miatt sajnos nem vettek sokan komolyan és ez hátráltatta a szervezést, de idővel kezdték a videósok felfogni ennek a fesztiválnak a súlyát és jelentőségét és kezdték látni, hogy ahhoz képest, hogy amatőrök vagyunk még, ezt a fesztivált nagyon komolyan csináljuk. 

4. A videósok mellett egyéb fellépők is lesznek. Őket hogyan vetted rá erre?

4. Az egyéb fellépőket, mint Pl. a Sub Bass Monster, Children Of Distance, Mogács Dániel nem nagyon kellett rávenni semmire. Az egész papírmunka volt. Aláírtunk egy szerződést és eljönnek. Természetesen nem ingyen vállalták a fellépéseket, de véleményünk szerint megérte pénzt fektetni ezekbe a fellépőkbe, mert nagyon színvonalas 
produkciókat tudnak nyújtani a nézőknek. 

5. Lesz lófej?

5. Hah. :D Gondolkodtam, hogy lehetne árulni a fesztiválon, vagy ingyen Kólát kéne osztogatni, mivel Szombat lesz,  de a fesztivál nem rólam szól, hanem az összes videósról. Poénnak jó lenne és lehet hozok egy lófejet, és
pár doboz kólát, de ez tényleg csak poénnak lenne jó, mivel a fesztivál nem rólam szól. 

6. A kiadásokról tudsz mondani adatokat vagy ez titkos? 

6. A kiadásaink titkosak, de sokfelé megy a pénz, ezért is kell belépőjegyet szednünk stb. Azért mi is reméljük,  hogy valamennyi megtérül a befektetett pénzből, hogy tudjuk tovább csinálni majd és megérje nekünk. 

7. Hogyan látod, hányan fognak részt venni rajta?

7. Jelenleg a visszajelzések alapján, olyan 1.500-2.000 emberre számítok, amivel én teljesen elégedett lennék, de ez a szám még változhat és, ha szerencsénk van és sokan jönnek el, akkor változni is fog. De majd meglátjuk. :)

8. A reklámfilmeket sokáig tartott leforgatni?

8. Leforgatni nem volt sok idő. A Google stúdiójában vettük fel a Groundon és kb. 3-4 óra alatt megvoltunk a  felvételekkel. Egyeztetni a videósokkal és megvágni a videót sokkal több idő volt, kb. egy hét. De a forgatás után csak, másfél hónappal lettek nyilvánosak a reklámok. Nagyon örültünk a pozitív visszajelzéseknek a reklámok alatt, mert kétes érzelmek voltak bennem a reakciókkal kapcsolatban előtte.  

9. Ha sikeres lesz a fesztivál, a többi évben is meglesz rendezve?

9. Szeretnénk még csinálni ilyen fesztivált és nekem ezen kívül már más terveim is vannak, de ez egyenlőre maradjon titok. Tisztában vagyunk azzal, hogy elsőre lehet, hogy nem lesz annyira sikeres, nem jönnek el annyian, de mi abban bízunk, hogy idővel a következő fesztiválokra már sokkal többen jönnek majd és sokkal profibbak lesznek.

10. Miért is lesz érdemes kilátogatni a fesztiválra?

10. Rengeteg programmal, fellépéssel várunk mindenkit egész nap. Találkozhat az ember a kedvenc videósaival.  Közönségtalálkozókon vehet részt, szelfizhet limuzinban, kipróbálhatja az új Xbox játékokat és Rossz PC Játékokat,  ezen kívül még lesz Kalandpálya, zenei előadók, Humoristák, és egész nap tartó kvízjátékok is lesznek, és CS:GO és DOTA 2 verseny is lesz. Szóval programlehetőség van bőven. Már csak rajtunk múlik, hogyan szervezzük meg. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése