2013. június 27., csütörtök

Anime áttekintés: School Rumble

Elég érdekes a helyzet ezzel az anime-vel. Iskolai romantikus történet, elég sok humorral. Ezzel még nincs gond, de ezt a szerelmi tetraédert nem lehet elmagyarázni. Lássuk a School Rumble-t. 

Az a hatalmas szerelmi tetraéder
Harima Kenji, a középiskolás problémás gengszter srác. Az erőszaknak él, de neki is van egy olyan énje amit úgy hívunk, hogy szerelem. A lány neve Tsukamoto Tenma. A lány tipikus tsundere karakter ami annyit takar, hogy hamarabb cselekszik, mint gondolkozik. Talán ő az egyik legértetlenebb női karakter az egész anime-ben. A is szerelmes egy srácba aki egy fapofa karakter, mindig csak kifelé bámul a fejéből. Nem akarok belebonyolítani senkit sem ebbe a szerelmi szögbe, ezért ezen a képen láthatjátok, hogy ki kibe szerelmes vagy hogyan kapcsolódik hozzá. 

A főbb szereplők
A történet igazából csak annyiból áll, hogy Harima minden nap próbál neki szerelmet vallani, de valamiért soha nem megy neki. Tenma ugyan ezt csinálja, csak ő Karasuma-nak akarja elmondani, de túl félénk. Eközben mindenki szerelmes lesz mindenkiben. Persze a tipikus Shounen szereplők vannak benne: A perverz, a szerelmes, az őszinte, a harcias, stb.

Összegzésben:
Én nagyon élveztem, mert sokszor megnevettető dolgok vannak benne, de ott van a komolyság is, csak mélyebbre kell ásni és nem a felszínt kapargatni. Van egy folytatása a School Rumble Ni Gakki és a School Rumble San Gakki. Ezekbe még nem kezdtem bele több okból, de ezekre is sort fogok keríteni. Szóval ez egy igazán vicces és tanulságos anime aminek az üzenete kb. annyi, hogy: Ha nem vagy elég gyors, rád fog járni az a bizonyos rúd. Higgyétek el tapasztaltam már. Érdemes megnézni!


1 megjegyzés:

  1. Nagyon ajánlom. Ni Gakki még az első évadot is felülmúlja, nagyon megnevetteti az eredményt, csak ajánlani tudom.

    VálaszTörlés