2016. április 14., csütörtök

Zenei Album Kritika ~ Rumproof - Black Flag in the Sky

Mit is lehetne elmondani a Rumproof nevű zenekarról, azoknak akik még nem hallottak róluk? A banda neve elárulja, hogy egy kalóz tematikájú zenekarral van dolgunk. A hazai zenekarokat erősítik a jelenlétükkel, nem is akárhogyan. Nem túl sűrűen előforduló látványosság egy magyar kalóz zenekar, viszont ami ritkaság, általában kincs. Én legalábbis így gondolom. 

A banda logója
Elmondásuk szerint "a rumtól igencsak bűzlő zenekar 2014. szeptemberében látta meg a napvilágot". A banda hat taggal büszkélkedik, valamint egy tiszteletbeli taggal is, aki a kormányosuk. A pécsi zenekart személy szerint 2015 tavaszán ismertem meg, Alestrom feldolgozásokat kutatva. Az egyik kedvenc dalomat a Shipwrecked-et játszottta el pár fickó és nekem nagyon bejött. Elkezdtem őket követni és nagy örömömre 2016 március 20.-án kiderült, hogy rendelhető az első kislemeze a bandának. 

Az album tartalmáról ugyan még nem tudok nyilatkozni, hiszen nem sikerült még beszereznem, a banda YouTube csatornáján hallgattam meg, viszont ami késik az nem múlik. A lemezen hat dal található, melyből egy darab, magyar nyelven van rajta. A Black Flag in the Sky-ra keresztelt album nálam hoztha a hagyományos kalózdalok stílusát. A pubos hangulat mellett, a kalózvilágban megjelenő motívumok is bőven megjelennek a dalok sorai között. Erre remek példa, hogy az első dal - ami az album neve is - nevében ott van a kalózok fekete zászlaja, vagy ha jobban tetszik a Jolly Roger. A lemez borítója is sokat sejtető, nem nehéz eltéveszteni, milyen témájú albumot is vettünk meg. A srácok a lemez mintájával pedig jobbat nem is tudtak volna csinálni. Egy szép kormánykerék mutatja nekünk, hogy mit is ragadjunk meg, hogy a tenger vad vizei magával ragadjanak. 

A lemezet
Ha értékelnem kellene az albumot azt mondanám, hogy egy remek kislemez lett, amit öröm hallgatni. Hangulatos, a rajta lévő egy magyar dal, végleg a szívembe lopta magát - halkan súgom meg, hogy ez akár a himnusza is lehetne a bandának -, valamint az egész egy olyan zenei élményt adott nekem, aminek nagyon örülök, mert az Alestrom-on kívül, nem sok kalóz témájú bandát ismerek. Talán a Paddy and the Rats, akiket még ide lehetne sorolni. 

A banda a hangos közönségével
A banda rengeteg helyen lépett már eddig fel, viszont a túrnéból még jópár kikötő áll üresen, várva a kapitányt és a legénységét egy hatalmas tivornyára. A legközelebbi koncertet a kecskemétiek élvezhetik, majd ezután Szegedre látogatnak el a Városi Rock Klub-ba, három másik zenekar társaságában. Bár még messze van a koncert, de egyet már látok. A Rumproof, a Lucy on Drugs, a The Scarlet és a Kylfingar, akkora bulit fognak levágni, ami életre szóló élmény lesz. További információkat a felsorolt bandák Facebook oldalain találtok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése